Дезінсекція — комплекс профілактичних і винищувальних заходів для знищення і врегулювання кількості комах та захисту від них. У комплекс дезінсекційних заходів входять профілактичні та винищувальні заходи.

Профілактичні заходи спрямовані на попередження розвитку і поширення комах, а саме: своєчасне видалення і знешкодження нечистот і відходів, дотримання чистоти в приміщеннях і на території населених пунктів, засітчення вікон, раціональні меліоративні заходи, очищення водойм зі стоячою водою від рослинності, стрижка газонів, своєчасне прибирання зон відпочинку, використання захисного одягу, застосування репелентів (речовин для відлякування комах) та ін.

Для винищення комах використовують механічний, фізичний, хімічний та біологічний методи. Як механічні засоби дезінсекції застосовують різного типу пастки, липкий папір. Фізичними агентами є сухе і зволожене гаряче повітря (наприклад, обробка в дезінфекційних камерах), гаряча вода, низькі температури. Хімічний метод боротьби з комахами зараз є основним і найбільш поширеним та полягає у застосуванні отруйних для комах речовин органічного та неорганічного походження. Біологічний метод дезінсекції передбачає використання природних ворогів комах – птахів, риб, мікробів і грибів.
Щоб дізнатися подробиці, зв’яжіться з нами номером +38093 93 07 304